Hidratarea- Cum? De ce? Când?

Ce este Hidratarea ?

Hidratarea reprezintă aptitudinea  corpului de a reține și administra apa printr-un raport și o concentrație corectă la nivel cellular.

 Rolul apei  în organism în ogranismul uman se bazează pe :

-transportarea  substanțele nutritive în organism

-ajută la reglarea temperaturii corpului prin redistribuirea căldurii de la țesuturile active la piele;

-răcește organismul prin transpirație.

Hidratarea Cum De ce Când

Pielea reprezintă bariera noastră împotriva agresiunilor de zi cu zi cu mediul exterior iar pielea feței este cea mai expusă.

Ea este expusă la tot felul de factori externi în funție de anotimpuri ca de exemplu vântul, aerul rece și uscat din timpul iernii precum și căldura soarelui vara și a poluarii.

Alți factori care pot influența hidratarea sunt dușurile, băile prea fierbinti și produsele necorespunzătoare tipului de ten și de vârstă.

Toți acești factori în timp conduc la modificare stratului hidrolipidic  care ne protejează tenul, pentru a nu deveni slabit și vulnerabil.

Cum?

Hidratarea tenului implica  mai multe etape:

Etapa ajutătoare (exterioară)

Indiferent de tipul stratului epidermic, este indicat folosim o crème dedicate tipului de ten atât pentru uz de zi cât și pentru uz de noapte, întrucât nevoile sale diferă.

Etapa celulară (interioară)

Această etapă pornește de la nivelul celular, prin asigurarea unui necesar minim de 1,5 L de apă sau chiar mai mult pentru hidratarea celulelor precum și asigurarea acizilor grasi esentiali (în special omega-3 si 6)  din alimentație.

 De ce?

Cu siguranță te întrebi de ce, dar în acelasi timp sunt sigură că îți dorești următoarele lucruri:

Protecție față de factori externi

Prin aplicarea cremei, deasupra stratului epidermic se formează o barieră  care menține statul hidrolipidic hidratat iar tot prin acesată barerieră factori nocivi sunt tinuți la sub control.De aceea nu ieși din casă fără cremă iar în plus în zilele insorite folosește și o protective UV.

Efectele îmbătrâniri sunt încetinite

Îmbătrânirea este procesul natural si firesc, pe care nu îl putem opri dar  îl putem încetini dacă acordăm o atenție corespunzătoare necesară nevoilor noastre, putem evita o îmbătrânire prematură(riduri, pete, uscaciune).

Piele uscată

Piele uscată este primul semn al unei dezhidratări care ulterior poate produce mai multe problem cum ar fi exfolierea, lipsa aspectului sănătos și chiar pierderea fermități, de aceea este indicat să de folosească atât o cremă de zi cât și una de noapte pentru a asigura o dublă hidratare.

 Când?

Hidratarea nu are vârstă, ea este necesară încă din prima de viață, dar o data cu trecerea anilor este necesară o atenție mai sporită și adaptată în funcție de nevoile fiecărei personae în parte.

Secretul unei pielii hidratate, luminoase și radiante contă în ascultarea continua a propriilor nevoi precum și adaptarea corespunzătoare a acestor.

Recomandare
 Hidratarea Cum De ce Când

O apariție de ultimă oră în domeniul îngrijirii tenului este ANION BALANCE CREMĂ ANTI-ÎMBĂTĂNIRE-PIELEA USCATĂ- CREMĂ HIDRATANTĂ PENTRU EA ȘI EL, CU PROVITAMINA B5, ALOE VERA, ULEI DE AVOCADO, ULEI DE SEMINȚE DE STRUGURI ȘI ACID HIALURONIC.

Pentru îngrijirea zilnică, dimineața și seara, aplicați o cantitate mică pe față, gâtul și decolteul curat și masați ușor.

Altă recomandare important este ANION BALANCE CREMĂ ANTIÎMBĂTRÂNIRE-PIELE NORMALĂ (pentru EL și EA)

CU IONI NEGATIVI, MINERALE, ACID HIALURONIC ȘI EXTRACT DE MANGOSTEEN

Pentru îngrijirea zilnică, dimineața și seara, aplicați o cantitate mică pe față, gâtul și decolteul curat și masați ușor.

 

 

Leave a comment