6 pași pentru rutina perfectă pentru ten

6 pași pentru rutina perfectă pentru ten

Cu toții ne dorim un ten strălucitor și sănătos exact asemeni celui pe care îl dețin vedetele de la Hollywood. Însă, de cele mai multe ori, nu este îndeajuns să avem doar produsele, ci să învățăm cum să le aplicăm. Secretul unui ten perfect constă în rutina pe care ne-o creăm, dar și în produsele pe care le folosim.

Înainte de a-ți crea propria rutină, trebuie să te asiguri că îți cunoști tipul de ten și necesitățile acestuia. De ce spunem asta? Pentru că nu poți aplica produse destinate tenului uscat pe un ten gras cu tendință acneică. Așdar, trebuie să îl cunoști și să înveți exact lucrurile de care acesta are nevoie.

Iată 6 pași pentru rutina perfectă pentru ten!

1. Curăță tenul!

Deși poate părea banal, spălarea pe față este extrem de importantă pentru un ten sănătos. Așadar, înainte de a aplica orice produs, asigură-te că tenul tău este curățat în profunzime. Dacă ai machiaj pe față, trebuie mai întâi să îl înlături cu ajutorul demachiantului, după care să îți speli fața chiar și de două ori. După ce te-ai asigurat că tenul tău este lipsit de impurități, tamponează-l cu un prosop curat și moale.

2. Aplică tonerul!

De obicei, se recomandă folosirea unui toner hidratant. Tonerele exfoliante pot fi folosite, însă nu atât de des precum unul hidratant. De asemenea, foarte important de reținut, nu folosi toner exfoliant în combinație cu retinoizi pentru că îți vei chinui tenul. Totuși, dacă nu ai un toner, poți folosi o apă de față care te va ajuta să revitalizezi întregul ten.

3. Aplică serul!

Dimineața este perfectă pentru aplicarea unui ser hidratant pentru față. Cel mai potrivit este serumul cu vitamina C, care conferă tenului acea strălucire specifică. Aplică câte o picătură de ser pe frunte, pomeți și bărbie, după care masează până la intrarea acestuia în piele. Dacă nu deții un serum, îți recomandăm să folosești o loțiune pentru ten care își va face treaba la fel de bine.

4. Ai grijă de zona ochilor!

După aplicarea serului, cea mai potrivită etapă este aplicarea unei creme pentru ochi. Cu siguranță nu îți dorești să ai cearcăne vizibile și să pari obosită, așadar, noi recomandăm aplicarea unei creme special creată pentru ochi și cearcăne. Crema cu crin ajută la conferirea luminozității tenului, dar și la îndepărtarea ridurilor de expresie. Așadar, cu cei 6 pași pentru rutina perfectă pentru ten îți vei atinge țelul de a avea un ten strălucitor!

5. Aplică o cremă hidratantă!

După toți acești pași, tenul tău este pregătit să își ia porția necesară de minerale și hidratare. Prin urmare, este timpul să aplici crema hidratantă și să îi oferi acel strop de vitalitate de care are nevoie.

6. SPF!

Repetați după noi: SPF-ul este cel mai important pas dintr-o rutină perfectă pentru ten! Așadar, el se aplică mereu la final și ajută la protejarea tenului în fața razelor ultraviolete. Îi păstrează suplețea și nu lasă ca razele soarelui să creeze riduri pe ten.

Iată cum arată o rutină perfectă pentru un ten strălucitor! Acești 6 pași pentru rutina perfectă pentru ten te vor ajuta să dobândești suplețea și strălucirea demnă de filmele Hollywood.

Leave a comment