
Cele 6 semne ale infertilității
Prin infertilitate se înțelege neputința unui cuplu de a produce un copil, în interval de un an de activitate sexuală echilibrată și neprotejată.
În urma statisticilor realizate de către medcii ginecologi, s-a constatat faptul că, cauzele infertilității sunt împărțite în mod egal, 50% din cauze sunt datorate problemelor de fertilitate masculină, 50% din cauze sunt datorate problemelor de fertilitate feminină.
În acest articol vom face referire la problemele de fertilitate feminină. Noi, femeile, ne cunoaștem corpul cel mai bine, iar asta înseamnă că trebuie să fim atente la toate „semnalele” pe care acesta le transmite. În felul acesta putem observa sau simți orice modificare nefirească.
Iată 6 semne posibile ale infertilității
Cele mai importante semne care trebuie să-ți dea de gândit că te confruți cu infertilitatea sunt următoarele:
- Miros neplăcut;
- Polipi uterini;
- Chist ovarian;
- Eroziunea uterului;
- Mioma;
- Eliminări abundente.
Mirosul neplăcut se resimte din următoarele cauze:
- Colpita- aceasta apare prin inflamarea perețiilor vaginali;
- Din cauza eliminărilor vaginale apar anumite tulburări ale organismului. De exemplu, mirosul de pește.
- Mirosul de urină din vagin poate fi provocat de incontinenţa urinară cauzată de stres.
Nu s-a identificat încă cauza care duce la apația polipilor uterini. Doar se presupune faptul că, un rol important îl constituie fluctuația nivelului de estrogen. Polipi uterini apar la 10% dintre femeile cuprinse în intervalul 40-50 de ani.
Factorii care favorizează apariția polipilor sunt hipertensiunea arteriala, folosirea tratamentului ce conține tamoxifen și obezitatea.
Chistul ovarian se prezintă sub forma unui săculeț lichid în zona ovarelor. Această afecțiune este întâlnită la toate femeile, de toate vârstele.
Cele 6 semne ale infertilității
Analiza chistului ovarian pe niveluri de vârstă:
- Până în 10-12 ani, fetele încă nu au ajuns la pubertate, prin urmare chisturile de dimensiuni foarte mici sunt perfect normale;
- După 10-12 ani, odată ce apare menstruația chistul este, de regula, functional (simplu), legat de ciclul menstrual, si se resoarbe fara tratament;
- După 20 de ani, cele mai multe chisturi ovariene se dezvolta ca rezultat al activitatii ciclului menstrual.
Mioma este denumirea fibromului uterin. Acesta repreizntă faptul că o masa de tesut crescuta anormal la nivelul uterului, afectând circa 70% dintre femei. Aceasta reprezintă o tumoare benignă, nu malignă.
Eliminările abundente din vagin pot semnala anumite afecțiuni. Le depistezi ușor după consistența lor, după culoare, după miros și transparență.
Cele 6 semne ale infertilității
2 lucruri neștiute despre infertilitate:
- Știai că, în România, 1 din 6 persoane suferă de infertilitate?!
- Știai că, șansele pozitive în urma unui tratament de infertilitate sunt scăzute?!
Sfatul nostru: Folosește absorbantele cu ioni negativi – acestea cresc șansele de a rămâne însărcinată.