Infecţia cu Chlamydia Trachomatis

Infecția cu Chlamydia este o boală cu transmitere sexuală care afectează  femeile dar și bărbații, în ambele cazurii evoluția cronică putând duce la infertilitate.

Sunt până la 18 serotipuri ale Chlamydia Trachomatis ce sunt asoiate cu afecţiuni diferite, astfel:

  • Serotipurile A, B, Ba şi C produc trachomul – o afecţiune oculară caracterizată prin conjunctivită cronică ce poate conduce până la orbire;
  • Serotipurile D-K sunt asociate cu infecţii genito-urinare ce pot afecta colul uterin, trompele uterine, uterul, uretra, epididimul;
  • Serotipurile L1-L3 sunt asociate cu limfogranulomatoza veneriană caracterizată prin ulceraţii genitale autolimitate şi limfadenopatie inghinală şi/sau femurală.
Care sunt cauzele privind Infecţia cu Chlamydia Trachomatis?

Chlamydia trachomatis este o bacterie cu transmitere prin contact sexual neprotejat (oral, vaginal sau anal) sau vertical de la mama infectată la făt.

Aproape 10% din bărbaţii şi 5-30% din femeile infectate cu Chlamydia vor crea simptomatologie ce include:
  • Secreţii genitale muco-purulente;
  • Disurie (disconfort în timpul urinării);
  • Piurie (urină purulentă);
  • Dureri pelvine (la femei);
  • Dureri la examinarea colului uterin;
  • Durere sau sensibilitate testiculară unilaterală.

Este importantă asigurarea igienei intime prin spălarea şi clătirea de sus în jos, astfel încât să se evite antrenarea bacteriilor intestinale.

Se recomandă să se utilizeze produse delicate care să respecte pH-ul vaginal. Conținutul bogat de aloe vera organică asigură hidratarea pielii.

LOȚIUNE INTIMĂ cu ioni negativi și minerale conține ingrediente pe bază naturală și o formulă de ioni negativi special dezvoltată de Aunity.

Este indicat să se spele zona intimă o dată sau de două ori pe zi. Nu se recomandă să fie utilizate săpunuri, loțiuni de duș, șervețele umede care conțin parfumuri, parabeni, PEG-uri etc., consevanți deoarece aceștia atacă mucoasele zonei genitale și produc iritații.

Absorbante cu anioni menstruație zi Luxury sprijină detoxifierea și eliminarea substanțelor nocive în organism. Acest lucru susține sănătatea vaginală – în mod natural și în condiții de siguranță, fără substanțe chimice, odorizante sau elemente artificiale.

Pentru mai multe detalii despre produsele noastre ne găsiți pe sanos.ro.

 

Leave a comment