Ce trebuie să ști despre ovarele tale?

Odată cu vârsta de  20 de ani, în corpul tău mai sunt aproximativ 100 – 200.000 de mii de ovule rămase din cele 1-2 milioane pe care le aveai când te-ai născut.

Nu îți face griji, însă, pentru că cel mai mult contează calitatea lor, nu cantitatea, iar la această vârstă, ești foarte bine.

Odată ce înaintezi în vârstă,  și te aproprii de frumoasa vârstă de 30 de ani, urmează un declin treptat al fertilității.Mai ai însă șansa să rămâ însărcinată, undeva la 75%.

Acestea previn iritațiile, combat infecțiile vaginale, ameliorează durerile menstruale (Dismenoree), echilibrarea secrețiilor vaginale, previn infertilitatea.

Ce trebuie să ști despre ovarele tale?

Sun realizate dintr-un bumbac moale, curat și nețesut. Au un strat delicat din celuloză cu rol de împrospătare.

Bandă anionică obținută din fibre vegetale pure cu 5 funcții în 1 singură (ioni negativi, nano-argint, magnetoterapie, raze infraroșii, chitină).

După vârsta de 30 de ani, ai mai puține ovule decât aveai la 20 de ani. Pe parcurs începi să pierzi cam 1.000 la fiecare menstruație.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă și te apropii de 40 de ani, ovulele tale pot avea anomalii cromozomiale. La vârstă aceasta, doar 54% dintre femei mai pot rămâne însărcinate, după multe luni de încercări.

Odată cu vârsta de 40 de ani, riscul de a naște un copil care să sufere de sindromul Down crește de 100 de ori.

După 45 de ani, un număr redus de femei mai pot să rămână însărcinate. Statisticile arată că 1 din 30 de copii se nasc cu sindromul Down.

Ovarele sunt glandele sexuale feminine, care au dublu rol în reproducere: secretă hormoni esențiali pentru fertilizare, precum estrogenii și progesteronul. Iar în foliculii din interiorul lor, adăpostesc ovulele până la maturizare.

Pentru mai multe detalii ne găsiți pe sanos.ro.

Leave a comment