5 pași pentru îngrijirea corectă a tenului tău

Curățarea tenului

Orice tip de ten ați avea, este important să stabiliți un ritual pentru îngrijirea lui care este același pentru fiecare tip de ten, doar produsele folosite vor fi diferite.

            Primul pas: Demachierea

            Demachierea este un pas absolut obligatoriu atât dimineața și, la fel și seara, chiar dacă ați fost sau nu machiate pe parcursul zilei respective.

Curățarea tenului dimineața se face pentru înlăturarea rezuduurilor și a celulelor moarte care se depun pe tenul nostru peste noapte. Astfel, pregătim pielea pentru aplicarea cremei și a machiajului.

5 pași pentru îngrijirea corectă a tenului tău

De subliniat este faptul că pudra și fondul de ten se aplică mult mai bine pe un ten care este curat și neted.


            Rolul curățării de seară este pentru îndepărtarea machiajului, parfumului, impurităților și celulelor moarte acumulate peste zi pe pielea noastră și de o pregăti pentru aplicarea cremei de noapte.

Dacă această curățare la nivelul tenului nu este corectă, resturile rămân pe piele și îi pot oferi un aspect obosit și tern.

            Al doilea pas: Tonifierea

5 pași pentru îngrijirea corectă a tenului tău

            Tonifierea este la fel de importantă precum este demachierea, chiar dacă majoritatea femeilor au tendința de a sări peste acest pas deoarece îl consideră neesențial.

Loțiunile tonice au rolul de a îndepărta cu eficacitate impuritățile aflate încă pe ten după demachiere, de împrospăta tenul și de a restabili echilibrul PH-ului astfel încât crema aplicată să fie absorbită integral în piele.

            Al treilea pas: Hidratarea

            Și dimineața și seara trebuie aplicată o cremă hidratantă care este aleasă în funcție de tipul de ten pe care îl aveți deoarece fiecare în parte are anumite proprietăți specifice pentru piele.

Curățarea tenului

Aceste creme hidratante au rolul de a reface rezervele de apă din piele și împiedică deshidratarea tenului.


            Crema de zi este recomandat să conțină factor de protecție solară.

Curățarea tenului

Crema de noapte, în funcție de ceea ce tenul dumneavoastră are nevoie. Poate să fie revitalizantă, intens nutritivă sau cu efect anti-îmbătrânire.

            Pasul al patrulea: Exfolierea

            Are un rol deosebit de important în ritualul de îngrijire al tenului.

Trebuie făcută o dată pe săptămână sau o dată la 10 zile dacă aveți un ten sensibil.

Exfolierea are rolul de a îndepărta punctele moarte și de a curăța cât mai bine și în profunzime dermul. Mai are rolul și de a debloca porii și poate preveni apariția coșurilor și a punctelor negre.

Curățarea tenului

            Pasul al cincilea: Masca           

Unul din trucurile de frumusețe cele mai apreciate este aplicarea măștilor de ten, deoarece au impact benefic asupra sănătății pielii.

Masca poate să potențieze puterea ritualului de îngrijire pentru că hidratează suplimentar, revitalizează și hrănește tenul în profunzime.


            În funcție de caracteristicile sale, masca se poate utiliza săptămânal sau de două ori pe săptămână.

Leave a comment